hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teknoloji Dünyası: Grundig Kimin Ve Hangi Ürünleri Üretiyor?

    Teknoloji Dünyası: Grundig Kimin Ve Hangi Ürünleri Üretiyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Grundig son zamanlarda piyasada isminden sıklıkla bahsedilen teknoloji markaları arasında yer almaktadır. Elektronik ürünleriyle dünyada bir popülerliği bulunan Grundig, beyaz eşya, görüntü sistemleri ve ses sektöründe faaliyetlerini yürüten bir firma olarak tanınmaktadır. 2007 yılından beri Grundig firmasının Arçelik A.Ş. olarak faaliyet gösterdiğini söylemek mümkün olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Teknoloji Dünyası: Grundig Kimin?

     Teknoloji dünyasında son zamanlarda yaşanan gelişmelerin ardından Grundig firması da büyük bir yükseliş yaşamıştır. Özellikle büyük savaş yıllarının ardından Grundig, dünyanın en büyük radyo üreticisi olarak ismini duyurmuştur.

     Alman radyo üreticisi olarak tanınmakta olan Grundig firmasının günümüzde ise beyaz eşya ve tüketici elektroniği alanında son derece gelişerek dünya çapında hizmet verdiği ifade edilebilir. Grundig, Nürnberg / Almanya da kurulmuş olan bir firmadır.

     2008 tarihinde Beko tarafından şirketin tamamı Alba'dan satın alınmıştır. Ardından 2009 yılında ise Grundig firmasının Arçelik Anonim Şirketi tarafından devralınması üzerine yüzde yüz Türk malı haline geldiğinin söylenmesi mümkün olmaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Hangi Ürünleri Üretiyor?

     Grundig, dünya çapında hizmet vermekte olan ve teknoloji dünyasında birçok alanda ürün üreten bir firma olarak tanınmaktadır. Firmanın özellikle beyaz eşya, kişisel bakım ve tüketici elektroniği alanında ürünleri bulunmaktadır. Grundig ürünleri arasında yer aldığı bilinen kategoriler arasında;

     Televizyon,

     Küçük ev aletleri,

     Ses sistemleri,

     Kişisel bakım,

     Beyaz eşya ve 

     Ankastre yer almaktadır. 

     Grundig beyaz eşya kategorisi içerisinde ise derin dondurucu, çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi ve kurutma makinesi gibi ürünlerin yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. 

     Grundig Kimin Garantisindedir?

     70 yıllık bir Alman markası olarak tanınan Grundig, 2007 yılında Arçelik tarafından satın alınmıştır. Son 5 yıldır ise Arçelik firmasının uluslararası alanda satışlarının yaklaşık olarak %20 oranında bir payı Grundig firmasından gelmektedir. Grundig ürünlerinin Arçelik garantisinde bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 

     Grundig firması, teknoloji dünyasında hala üretimine aktif olarak devam etmektedir. Günümüzde ise teknoloji pazarına son derece rekabetçi ürünler ürettiğinin söylenmesi mümkün olmaktadır. Grundig, bir Alman firması olarak kurulmasının ardından 1990'lı yıllarda karanlık çağlarını yaşamasının ardından 2004 yılında Beko ve İngiliz Alba tarafından ortak olarak alınmıştır. Son olarak ise 2007 yılında Arçelik tarafından satın alınmıştır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Grundig Firması Kuruluşu 

     Grundig firması, 1945 yılında Max Grundig tarafından kurulmuştur. Şirket ilk olarak etkinliklerine Almanya da yer alan lamba üreticilerinin ürünlerini test ederek başlamış bulunmaktadır. Ardından ise farklı üreticiler tarafından da üretilen lambaların kullanılmasıyla Almanya çapında radyoların üretilmesine başlanmıştır. Firmanın kuruluşundan yaklaşık olarak 10 sene sonrasında ise Grundig dünyanın en önemli radyo üreticilerinden birisi haline gelmiştir. 

     Ardından Grundig firmasının kuruluşunun ardından yaklaşık olarak 10 sene sonra dünyanın en önemli radyo üreticilerinden birisi haline geldiğini söylemek mümkün olmaktadır. Firmanın özellikle 1970 yıllarının sonu ve 1980 yıllarının sonunda altın çağını yaşamaya başladığını söylemek mümkün olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow