Turkcell'le Apple iPhone 3G için anlaştı

Turkcellle Apple iPhone 3G için anlaştı
expand

Turkcell, Apple ile yaptığı anlaşma sonucunda bu yıl içinde iPhone 3G'nin satışına başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Turkcell'den yapılan açıklamada, 3. nesil şebekelerinin sağladığı yüksek data hızıyla mobil iletişimde yeni bir dönem başlatan iPhone 3G'nin, bir mobil cihazda yaşanan internet ve multimedya deneyimini en ileri noktalara taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, iPhone 3G'nin, hem iPhone'un tüm devrim yaratan özelliklerine sahip olacağı hem de 3. Nesil teknolojilerinin gelmesiyle 2 kat hızlı olacağı belirtilerek, "iPhone 3G'nin içine entegre edilmiş GPS, genişletilmiş yer bazlı mobil hizmetler sağlarken, iPhone 2.0 yazılım destekleyicisi ise Microsoft Exchange ActiveSync'in ve Apple mağazalarından temin edilebilecek yüzlerce üçüncü parti uygulamaların kullanımını mümkün kılıyor" denildi.

Turkcell olarak Apple ile yaptıkları anlaşmadan büyük heyecan duyduklarını dile getiren Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, iPhone 3G'nin mobil cihazlar teknolojisinde gelinen son noktayı temsil ettiğine dikkati çekerek, müthiş yenilikçi olan bu ürünü yıl sonuna doğru 35 milyondan fazla müşteriye sunmak için sabırsızlandıklarını ifade etti.

Develioğlu, şunları kaydetti:

"Hızlı mobil internet kullanımının ciddi bir oranda arttığı günümüzde Apple, iPhone 3G için dünyanın lider operatörleriyle bu tür anlaşmalar yapıyor. Yeni teknolojileri 35 milyonu aşkın müşterisine daima dünyayla eşzamanlı sunmayı hedefleyen Turkcell'in bu operatörler arasında yerini almış olması bizim için büyük mutluluk."

Ön talep başladı

Açıklamada, iPhone 3G'nin satış fiyatı ve tarifelerinin ileri bir tarihte açıklanacağı, Turkcell müşterilerinin www.turkcell.com.tr adresinden ön talepte bulunabilecekleri ve ürün hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecekleri duyuruldu.

Vodafone'dan iPhone açıklaması

Vodafone, Apple ile Haziran ayında imzaladığı anlaşma doğrultusunda iPhone 3G'yi bu yıl içinde Türkiye'de satışa sunacağını bildirdi.

Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Apple ile iki ay önce yapılan anlaşma kapsamında iPhone 3G'nin, Türkiye'ye geldiğinde Vodafone aboneleriyle buluşacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vodafone Türkiye olarak, 11 Haziran 2008 tarihinde web sitemiz üzerinden başlattığımız ön kayıt sürecinin gördüğü yoğun ilgiden son derece memnunuz. iPhone 3G'nin Türkiye pazarına sunulması Vodafone'un Apple ile Haziran'da yaptığı global anlaşma kapsamında belirlenen takvim çerçevesinde olacak. Bu süreçte, diğer pazarlarda olduğu gibi Türkiye'de de Vodafone'un ardından, iPhone 3G için Apple'la anlaşan başka operatörlerin de olması gayet doğaldır."

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow