hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’nin genç zekaları, FIRST Robotics Competition’da sahasına çıkıyor

    Türkiye’nin genç zekaları, FIRST Robotics Competition’da sahasına çıkıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Yarışma, sezonlar halinde yıllık olarak düzenleniyor ve her sene küresel ölçekte faaliyet gösteren farklı tema sponsorlarının katkıları ile dünyadaki güncel gelişmeleri takip ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liseli öğrencilere adeta start up şirketi gibi çalışma ve tüm dünyayı etkileyen endüstriyel sorunlara çözüm arama imkanını sunuyor.

    Ülkemizdeki ayağı her yıl Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen yarışmanın 2024 teması CRESCENDO’da FRC takımları STEAM [Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering), Sanat (Arts) ve Matematik (Mathematics)] becerilerine yeni eklenen “A(Arts)” harfini, yani sanatı kutluyor.

    Bu sezon liseli gençler Sanat Temalı Robotlarını, yaratıcı güçlerini kullanarak aksiyon dolu bir oyun için tasarlayacak, inşa edecek ve programlayacak.

    Bir müzik festivalindeymiş gibi hissedeceğiniz bu etkinlikte, öğrenciler robotlarını kullanarak verilen görevleri tamamlayacak aynı zamanda da kendi iş planlarını oluşturup kaynak bularak sürdürülebilir bir takım oluşturacak ve “Duyarlı Profesyonellik” çerçevesinde kıyasıya yarışacaklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilimin sanat ile olan birleşimini ön plana alan 2024 FIRST Robotics Competition sezonunda Fikret Yüksel Vakfı, düzenlediği 4 ayrı etkinlikte rekabetçi robot yarışmalarının yanı sıra katılımcılara ilham olmak adına sanat dünyası içinden birbirinden değerli konuşmacıları ağırlayacak ve sürpriz performanslar etkinliğe renk katacak.

    Türkiye’de FIRST Robotics Competition ’a Yoğun İlgi

    Etkinlik, dünya çapında 30’dan fazla ülkeden 3.350 takımın katılımıyla uluslararası bir arenaya dönüşüyor. Türkiye’de ise 18 ilden katılan 130’dan fazla yerli takım ve 9 ayrı ülkeden katılan 25 takım, rakipleriyle kıyasıya rekabet edecek.

    En iyi performansı gösteren ve sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan takımlar, 17-21 Nisan tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri – Houston’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.

    Mart ayı boyunca bilimin, teknolojinin, yaratıcılığın ve sanatın ön planda olacağı Türkiye bölgesel etkinliklerine katılım ücretsiz olup, geleceğin liderlerinin bugün neler yaptığına tanıklık etmek isteyen herkes katılabiliyor.

    Etkinlik Takvimi

    5 – 7 Mart 2024 İstanbul Regional – Volkswagen Arena, Maslak-İstanbul
    8 – 10 Mart 2024 Bosphorus Regional – Volkswagen Arena, Maslak-İstanbul
    19 – 21 Mart 2024 Haliç Regional – Volkswagen Arena, Maslak-İstanbul
    22 – 24 Mart 2024 Marmara Regional – Volkswagen Arena, Maslak-İstanbul

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow