hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vision Pro 2 hakkında dikkat çekici bir iddia var

    Vision Pro 2 hakkında dikkat çekici bir iddia var
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Söylenenlere göre Vision Pro 2, orijinal Vision Pro’nun yarı fiyatına sahip olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun süredir ortalıkta görünmeyen Revegnus bomba iddialarla geri döndü. Dedikodu kaynağı Revegnus, Apple Vision Pro 2 ‘nin 2026’da çıkacağını ileri sürdü. Bununla birlikte yeni modelin 1500 – 2500 dolar arasında fiyatla satışa sunulacağını belirtti. Vision Pro, 3500 dolardan satılıyor. Eğer Revegnus’un dediği doğruysa 2. model, orijinaline göre her durumda 1000 dolar daha ucuz olacak. İddia sahibi Çinli SeeYa’nın Apple’ın tedarik zincirine girdiğini ve bileşen örneklerini teknoloji devine gönderdiğini de ifade etti. Bunlarla birlikte SK Hynix’ten sonra Samsung’un da Apple’a LLW DRAM sağladığını sözlerine ekledi.

    Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göreyse Vision Pro 2, 2026 sonunda piyasaya sürülecek. Gurman, “Apple’ın yol haritasında 2026 sonuna kadar Vision Pro 2 modeli görünmüyor” dedi. Gurman ayrıca ucuz bir Vision Pro’nun ise 2026’dan önce piyasaya sürülebileceğini, ancak Apple’ın maliyeti düşürmek için çözümler aradığını vurguladı. Revegnus, bir manada Gurman’ın söylediklerini doğruluyor. Tarihler birbirini tutuyor. Daha önce endüstri kaynaklarına dayandırılan farklı bir raporda da 2. model gözlük için 2026 tarihi verilmişti.

    Ucuz modelle ilgili iddiaların sayısı son dönemde biraz daha arttı. Nisan ayı ortalarında isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan ve Kore basınında çıkan bir raporda Apple’ın elinde birkaç farklı prototipin bulunduğu ve bunlardan birinin ucuz modele ait olduğu iddia edilmişti. Raporda Cupertino’lu firmanın ucuz Vision Pro konusunda tam olarak kararını vermediği söyleniyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo da, Vision Pro’la ilgili pek olumlu konuşmadı. Kuo bu sene 700 ila 800 bin adet Vision Pro sevk edilmesinin planlandığını, ancak Apple’ın bu sayıyı 400 – 450 bine düşürdüğünü belirtti. Kuo yaptığı açıklamada, “Apple gözlüğü farklı ülke pazarlarında piyasaya sürmeden önce sipariş sayısını azalttı. Bu durum ABD pazarındaki talebin beklentilerin ötesinde düştüğünü gösteriyor. Talebin düşmesinden sonra Apple da ABD dışı pazarlara dikkatli yaklaşmaya başladı” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow