hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Mac Studio ve Mac Pro için acele etmeyin

    Yeni Mac Studio ve Mac Pro için acele etmeyin
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple hakkında söylediği birçok bilgi doğru çıkan Mark Gurman’a göre yeni Mac Studio ve Mac Pro 2025’in ortasına kadar piyasaya sürülmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gurman, “Apple’ın mevcut çıkış takvimine göre yeni Mac Studio ve Mac Pro için vakit var. Her iki cihazın güncellenmiş modelleri bu sene çıkmayacak. Gelecek sene ortasına kadar da herhangi bir hareketlilik görünmüyor” dedi.

    Mac Studio ve Mac Pro’nun M2 işlemcili en yeni modelleri WWDC 2023’te açıklandı. Eğer Mark Gurman’ın dediklerini doğru kabul edersek, Apple en güçlü Mac modelleri için iki senelik yenileme döngüsüne girmiş olması muhtemel. Mesela kısa süre önce tanıtılan M4 işlemcili yeni iPad Pro’lar, M2’li iPad Pro’lardan iki yıl sonra geldi.

    Başka bir söylentiye göreyse Apple, WWDC’de belki M4 işlemcili Mac mini’yi açıklayabilir. İddia sahibi bunun gerçekleşebilecek bir ihtimal olduğunu savunuyor. Eğer bu söylenen doğru çıkarsa Mac mini M4’lü ilk model olabilir. Sonuç olarak bu söylentiyi doğrulamanın hiçbir yolu yok. Daha önce kendini defalarca kanıtlamış olan Mark Gurman’ın açıklamaları çok daha mantıklı. Geekbench 6 sonuçlarına göre M4 yongası çok çekirdekli testte M3’e göre %25 daha hızlı görünüyor. TSMC’nin 2. nesil 3 nm süreciyle üretilen M4 ayrıca M3’e göre daha fazla güç tasarrufu sağlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow