Yonga üretiminde rekabet ne boyutta?

Bütün dünyanın büyük bir ihtiyaç duyduğu yonga üretiminde rekabet iyice kızışmaya başladı. Özellikle pandemi süreci nedeniyle üretim ciddi ölçüde aksama yaşatmıştı.
Yonga setleri sayesinde özellikle akıllı telefonları kullanmak çok daha kolay hale geliyor. Tüm dünyada küresel çip krizi yaşanırken insanlar önemli bir detayı fark etti. yonga üretim sektörü aslında sadece Asya’daki birkaç ülkeye bağlıydı. Yani onlar üretim yapmadığında yonga setleri büyük tehlikeye giriyordu.
Böyle bir zayıflık farkeden ülkeler yeni kararlar aldı. ABD ve Avrupa yonga seti üretimi ile ilgili kolları sıvadı. Ancak bu iki büyük bölgenin bile katılımı yeterli olmadı. Bunun üzerine Güney Kore işin içine dahil oldu.
Günümüzde ABD, Çin ve Avrupa ülkeleri yonga seti üretiminde yarışıyor. Bunların üzerine Güney Kore’de eklendi. Samsung tarafından yapılan bir çalışma ile birlikte yarı iletken yatırımları ciddi oranda artış gösterdi.
2030 yılına kadar yonga setleri üretimi ile ilgili en az yüzde 60 oranında artış yaşanması bekleniyor. Güney Kore bunun büyük çoğunluğunu oluşturmak istiyor. Şu aralar eğer akıllı telefon veya başka cihaza sahip olmak istiyorsanız yonga seti yatırımı son derece mantıklı olacaktır.
Yonga üretiminde rekabet her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. 106 milyar dolarlık plan ile birlikte buna ek 97 milyar dolarlık genişleme taahhüt edildi. Ayrıca yapay zeka ve otonom araçlar en önemli yatırım alanları içerisinde yer alıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında