Kurtulmuş'tan Mavi Marmara uyarısı

Kurtulmuştan Mavi Marmara uyarısı
expand

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde baraj sorunu olmadığını belirterek, yeniden yola çıkması gündeme gelen Mavi Marmara gemisi ile ilgili olarak da hükümeti uyardı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Atatürk Havalimanı'nda bulunan Havalimanı Taksiciler Kooperatif'ini ziyaret etti. Ziyaret esnasında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kurtulmuş, daha sonra taksicilerin sorunlarını dinledi. Gazetecilerin 12 Haziran seçimlerinde bir baraj sorunları olup olmadığına ilişkin bir sorusu üzerine Numan Kurtulmuş, "12 Haziran seçimlerinde hiçbir baraj sorunumuz yok. Türkiye'yi dolaşıyoruz, Halkın Sesi Partisi gerçekten Türkiye'nin gelecek iktidarıdır. Nereye giderseniz gidin, hangi köye, kahveye giderseniz gidin, hangi kapıyı çalarsanız çalın 'bundan sonraki başbakan kimdir?' diye sorun, 'Numan Kurtulmuş' diyorlar. 'Bundan sonraki iktidar kim' dediğiniz zaman herkes HAS Parti diyor. Millet anketini çoktan yapmış, kararını çoktan vermiştir, Allah yolumuzu açık etsin" dedi.

İnşallah egemen bir Filistin devleti kurulur

Mısır'da Refah sınır kapısının açılması ile ilgili de açıklamalarda bulunan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Refah sınır kapısının açılması hem Hüsnü Mübarek gibi diktatörlere bir derstir hem de İsrail gibi faşistçe yönetim yapan ülkelere bir derstir. İnsanlık onuruna, adalete aykırı ne tür davranış yaparsanız yapın mutlaka bir gün değişir. Zulümle abad olmaz. Refah sınır kapısının açılması doğrudur, doğaldır. Kapalı olması haksızlıktı, adaletsizlikti. İsrail 1967 sınırlarına çekilir ve inşallah egemen bir Filistin devleti kurulur, Refah sınır kapısının açılmasını da bunun ilk adımı olarak telakki ediyorum" diye konuştu.

Kurtulmuş'tan Mavi Marmara uyarısı

Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye tekrar yola çıkarılması konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Mavi Marmara hadisesinde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Mavi marmara konvoyunu sahipsiz bırakmıştır. Adamlar gece 11'de gemiyi taciz etmeye başladı. Türkiye'den iki uçak kalksaydı ya da Doğu Akdeniz filomuzdan iki gemi İsrail karasularına doğru hareketlenseydi İsrail askeri kolay ise operasyon yapsaydı. Mavi Marmara gemisi bir av gibi, komandoların önüne yem gibi, bırakılmıştır. İsrail'in saldıracağı istihbaratını devlet olarak almıyorsanız bu bir zaaftır. Eğer böyle bir istihbaratınız varsa ya devlet olarak buna mani olacaksınız ya da konvoyu oraya gönderiyorsanız konvoya sahip çıkacaksınız. İsrail insanlık suçu işlemiştir ama İsrail ne yaparsa yapsın Türkiye'nin kılının kıpırdamayacağını biliyordu. İsrail elini ovuşturuyor 'ben ne yaparsam yapayım senin bana en fazla söyleyeceğin one minute, ondan sonra ben ne istiyorsam onu yapacaksın' diyor.

Türk hükümetinin üzerine düşen ikinci bir sorumluluk var. Eğer, Mavi Marmara 2. konvoyu yola çıkacaksa devletin elinde İsrail'in ne yapacağına ilişkin bütün istihbaratın olması lazım. Bu istihbarata göre eğer Türkiye yeni bir saldırı ile karşı karşıya kalacaksa ya bu gemileri korumak zorundadır ya da gemilerin İsrail karasularına gitmesini engellemek zorundadır. Bu yapılmazsa devlet ciddiyetine göre hareket edilmemiş olur."

Taksiciler isteklerini dile getirdi

En büyük sorunlarının korsan taksiler olduğunu ifade eden Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can da, bu soruna bir çözüm getirilmesini istedi. Can, bunun yanında ticari taksilerin zorunlu trafik sigortalarının prim bedellerinin normal araçlarla karşılaştırıldığında çok yüksek olduğunu, 8 bin 500 lirayı bulan bedellerle karşılaştıklarını, bu uçurumun engellenmesini istedi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow