1 milyonluk kaçak alkol ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri, Gürcistan'dan Bulgaristan'a gitmek üzere Sarp Gümrük Kapısı'na gelen bir TIR'da yaptıkları aramada, 14 bin 880 şişe yabancı menşeili alkollü içki ele geçirdi.
Bakanlığın merkez birimine ulaşan bir ihbarı değerlendiren Gümrük Muhafaza Ekipleri, meyve suyu ve maden suyu taşıyan bir TIR ile alkollü içki yapılacağı şüphesi üzerine harekete geçti. Yapılan istihbari çalışmalar sonucu TIR'ın plakası, sürücüsü ve kayıtlı olduğu firma bilgilerine ulaşan ekipler, takibe alınan TIR'ın gümrüklü sahaya gelmesinin ardından gerekli güvenlik önlemlerini alarak geniş çaplı arama başlattı.
TIR, ilk bakışta beyan edildiği üzere maden suyu ve meyve suyu ile dolu görünüyordu; ancak aramanın derinleştirilmesi sonucu, dorsenin iç kısmında, taşıdığı yükün fark edilmemesi için siyah poşetlerle kaplanmış şüpheli paletler göze çarptı. Paletlerin açılması neticesinde, tam 1 milyon 734 bin TL değerinde 14 bin 880 şişe alkollü içki ele geçirildi.
Yapılan ilave incelemeler sonucunda, içki şişelerinin etiket bilgilerinde Türkçe ibareler olduğu ve Bulgaristan'a götürülmeyerek yasadışı yollarla Türkiye'de iç piyasaya sürülecekleri tespit edildi.
Olay sonucunda, daha önce de adları kaçakçılık suçuna karıştığı anlaşılan, eşyaların göndericisi H.B. ile alıcısı S.K. hakkında adliyeye suç duyurusunda bulunuldu. Kaçak eşya taşımasında kullanılan araç ve alkollü içkilere ise Gümrük Muhafaza Ekiplerince el konuldu. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK? TBMM tatil tarihi 2025: TBMM tatili ne zaman başlıyor, hangi tarihte?
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında duruşma 20 Haziran'a ertelendi
Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin kodları! Abdulkadir Selvi yazdı