'15 Temmuz' u en iyi anlatan Erdoğan'la yurt dışına çıkacak

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde "Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu bir hikaye yarışması başlattı. Yarışmayı kazanan öğrenci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yurt dışı gezisine katılacak.
Dil ve Edebiyat Derneği ile MEB, liselerde "Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu hikâye ve şiir yarışması başlattı. Birinci olan öğrenci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yurt dışı gezisine katılacak.
Kadir Topbaş: Yolun kesilmesi talimatını ben verdim
Habertürk'ten Lütfi Erdoğan'ın haberine göre, Dil ve Edebiyat Derneği; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliğiyle liselerde, "Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi" konulu deneme, hikâye ve şiir yarışması düzenleyecek. MEB'in katılımın sağlanmasına ilişkin yazı gönderdiği yarışmanın amacı, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ramak kala, kaynağını milletten almayan, millet ve devlete karşı girişilen hiçbir hareketin meşru olmadığına dikkat çekmek ve gençleri millet iradesine, devlete, demokrasi ve özgür yaşama yönelik girişimlerin meşru olmadığı hususunda bilinçlendirmek" olarak açıklandı. Her öğrenci deneme, şiir ve hikâye dalından sadece birinde eser yazabilecek.
Yarışmada birinci olan öğrenci, Cumhurbaşkanlığı'nın uygun gördüğü bir yurtdışı gezisine Erdoğan ile gidecek. Öğrenciye 15 bin TL nakit para ödülü verilecek. İkinci 10 bin TL, üçüncü 5 bin TL ödül alacak. Dün başlayan yarışmada yazılar 28 Şubat-12 Mart tarihleri arasında toplanacak. Ödül töreni ise temmuzda, AK Saray'da düzenlenecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dehşet anları! Yolunu kesip öldüresiye dövdüler: Defalarca bıçaklandı
ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA TARİHİ: ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İstanbul’da büyük deprem senaryosu: 34 bin bina hasar görecek
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi