15 yıldır devam ediyordu, bu yıl 'bedava kömür' krizi çıktı

15 yıldır devam ediyordu, bu yıl bedava kömür krizi çıktı
expand

AK Parti'nin iktidara geldikten sonra uyguladığı 'bedava kömür' dağıtımında bu yıl kriz çıktı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ sorunun derhal çözülmesini istedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

AK Parti’nin iktidara geldikten sonra uygulamaya koyduğu ve oy potansiyeli açısından büyük önem verdiği ‘bedava kömür’ dağıtımında bu yıl kriz yaşandı.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan imzalı habere göre Bazı illere yeterince kömür gitmeyince, vatandaşlar şikâyetlerini milletvekillerine iletti. Konu, Cumhurbaşkanı Tayyip Eroğan’ın da katıldığı son milletvekili toplantısında gündeme geldi. Erdoğan, aksamanın giderilmesi talimatı verdi. Ancak sorunun devam ettiği saptandı.

Erdoğan: Rahatsız olsalar da yapacağız

Bozdağ: Derhal çözülsün

Konu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a aktarıldı. Bozdağ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sorunun nedenini sordu. Bozdağ’a, bazı kömür ocaklarında yaşanan üretim sorunu nedeniyle gecikme yaşandığı, çıkartılan kömürün demiryolu ile diğer illere ulaştırılmasında da zamanlamanın gerisinde kalındığı bilgisi verildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bozdağ’ın sorunun derhal çözülmesini istediği ve “15 yıldır aksatmadan sürdürdüğümüz bir icraatın şimdi neden yapılamadığını vatandaşa izah edemeyiz” dediği öğrenildi. 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow