18 kartalı avladı 136 bin lira ceza kesildi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 17 kartalı vuran 1 kartalı da sağ olarak yakalayan avcı M.Ö.'ye toplam 136 bin 246 lira ceza kesildi.
Hatay'ın Samandağ ilçesi Kapısuyu Mahallesi Yolağazı mevkiinde devriye gezen ekipler, kaçak av yapan M.Ö.'yü yakaladı. M.Ö.'nün yanında 17 ölü 1 sağ kartal ele geçirildi. Hakkında idari işlem yapılan M.Ö.'ye Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşme sonucu 'yırtıcı hayvan avlamak, yasak dönemde av yapmak, avcılık belgesi olmadan av yapmak ve koruma altındaki yırtıcı kuş türlerini avlamak'tan toplam 136 bin 246 lira ceza kesildi.
Denizde av sezonu bitti
'Göçmen kuşlar önemli zenginlik'
Kaçak avcılıkla ilgili bir değerlendirme yapan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, göçmen kuşların ilçe için önemli bir zenginlik olduğunu söyledi. Bu dönemde kaçak ve yasak avlanma kapsamında tüm önlemlerin aldıklarını da kaydeden Kaymakam Çelik, bu suçu işleyenlere her türlü cezanın uygulanacağını belirterek, "Kaçak avlanma hem doğaya çok büyük bir zarar veriyor hem de bir çok kuş türünün neslini tüketiyor. Bununla mücadelemizi etkin bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...