18 yaşından küçüklere yolcu bileti satılmayacak

18 yaşından küçüklere yolcu bileti satılmayacak. Uygulamayı başlatan Kayseri Valiliği. Valilik, şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında ve seyahat acentelerinde bilet satışı ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. Valilik 18 yaş altındakilere velisi, veya kanuni temsilcisi bulunmadan bilet satışının yapılmaması yönünde karar aldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Uygulama Kayseri'de başlatıldı. Yolcu bileti almak için şartlar getirildi. Uygulamanın amacını ise Vali Orhan Düzgün açıkladı.
Vali, ''Kayıp çocuk olaylarında özellikle küçük çocukların ailelerinden ayrılarak onların bilgisi haricinde zaman zaman seyahat ettiklerine tanık oluyoruz. Bu nedenle gerek otobüs terminallerinde gerekse tren istasyonlarında 18 yaşından küçük çocuklara bilet satılmaması yönünde böyle bir karar aldık'' dedi.
Yolcu taşıma firmaları da uygulamaya sıcak bakıyor ve taviz vermiyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...