2017 İstanbul Beylikdüzü referandum sonuçları: İlçede “Evet” mi, “Hayır” mı çıkacak?

Beylikdüzü İlçesi referandum sonuçları AKP ve MHP’nin ortak önerisi ile halk oylamasına götürülen anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan’daki seçimlerin ardından merak edilmeye başlandı. 200 binden fazla seçmen sayısına sahip olan bölgeden çıkacak sonuçlar kurulacak olan 522 sandığın açılmasıyla birlikte ortaya çıkacak. Peki, Beylikdüzü’nde “Evet” mi, “Hayır” mı çıkacak?
Beylikdüzü referandum sonuçları ilçede gerçekleştirilen seçimlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. CHP ve HDP’nin “Hayır” oyundan yana tercih belirteceğini açıkladığı referandum öncesi ilçedeki sonuçların genel sonuçlara etki etmesi bekleniyor. Peki, bölgede önceki seçimlerde neler yaşanmıştı ve hangi parti ne kadar oy oranı almıştı?
ÖNCEKİ SONUÇLAR NELER?
2010 yılında yapılan referandumda yüzde 54,2 “Hayır” oyunun çıktığı ilçede 10 Ağustos 2014’te gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylamanın galibi olan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 42,4 oy alırken seçimleri ikinci sırada tamamlayan Ekmeleddin İhsanoğlu bölgeden yüzde 51,6 oy almıştı. 1 Kasım 2015 yılında yapılan genel seçimlerde ise iktidar partisi AKP ilçeden yüzde 41,9 oranında oy çıkarmayış başarmıştı. AKP’yi takip eden parti ise yüzde 39 oy ile Cumhuriyet Halk Partisi olmuştu.
İLÇENİN ÖZELLİKLERİ
Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen ve sandık sayıları ile ilgili bilgilere göre 10 mahallesi bulunan ilçede toplamda 522 sandık kurulacak. 210 bin 39 seçmenin yer aldığı ilçede kaç seçmenin sandık başına gittiği ise sonuçların tamamının açıklanmasının ardından ortaya çıkacak.
İLÇE İLÇE İSTANBUL REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…
İLÇENİN TARİHİ
Avcılar, Büyükçekmece ve Esenyurt gibi ilçelere komşu olan bölge gecekondu yapılaşmasının diğer ilçelere oranla daha az olduğu bölgeler arasında yer almaya devam ediyor. M.Ö. 7. yy’da bölgedeki ilk yerleşim yerlerinin Helenler tarafından kurulduğu varsayılıyor.
Madde madde anayasa değişiklikleri
Osmanlı ve Bizans döneminde ise bölge orduda bulunan askerlerin konaklama yeri olması nedeniyle yerleşim merkezi haline gelme süreci uzun yılları almıştı. Doğal iklime ayak uyduran çok sayıda kavak ağacının bölgede bulunması nedeniyle ilçe uzun süre “Kavaklı” adı ile anılmaya devam etmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
Senede bir kere açıp sadece 10 gün yaşıyor! Dokunan yandı: Yüz binlerce lira cezası var!
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?