hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 İstanbul Sancaktepe referandum seçim sonuçları: İlçede Evet-Hayır oy oranları açıklanıyor

    2017 İstanbul Sancaktepe referandum seçim sonuçları: İlçede Evet-Hayır oy oranları açıklanıyor
    expand

    Sancaktepe İlçesi referandum sonuçları kayıtlı 255 bin 212 seçmen tarafından araştırılmaya başlandı. Akşam saatlerinde YSK’nın seçim yasağının kalkmasıyla birlikte açıklanacak olan sonuçlar anlık olarak cnnturk.com’un referandum sayfasında yerini alacak. Peki, önemli sayılabilecek bir oy potansiyeline sahip olan Sancaktepe’de “evet” mi “hayır” mı çıkacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sancaktepe referandum sonuçları bölgede yaşayan seçmenler tarafından merak ediliyor. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan bölge Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy gibi ilçelere komşu konumunda bulunuyor. Peki, YSK verilerine göre 250 binden fazla seçmenin yer aldığı ilçede hangi sonuçlar çıkacak.

    TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ…


    Türkiye sandık başında

    Türkiye 7. kez referanduma gidiyor

    Türkiye Cumhuriyeti'nde vatandaşlar 7. kez referandum için sandık başına gidiyor. İlk referandum 1961 yılında yapıldı. Ardından 1982, 1987, 1988, 2007 ve 2010 yıllarında referandumlar yapıldı. Türkiye'de yapılan referandumlardan 'Hayır' oyunun yüksek çıktığı tek referandum 1988 yılında yapılan referandum oldu. Bu referandumda 1982 Anayasası'nın 127. maddesindeki yerel seçimlerin 1 yıl erkene alınıp alınmaması konusu oylamaya sunuldu. 

    İLÇE İLÇE İSTANBUL REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) iktidarı sürecinde Türkiye, iki defa referanduma gitti. İlk olarak 2007'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi başta olmak üzere birtakım anayasa değişiklikleri halkoylamasına sunuldu. 2007 referandumunda 'Evet' verenlerin oranı %68,95 olurken, 'Hayır' oylarının oranı ise %31.05 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 İstanbul Sancaktepe referandum seçim sonuçları: İlçede Evet-Hayır oy oranları açıklanıyor

    1 Kasım 2015 Genel Seçim Sonuçları

    7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından hükümet kurulması konusunda mutabakat sağlanamamasının ardından erken seçime gidildi. 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçim sonuçlarına göre AK PARTİ %49.5, CHP %25.3, MHP %11.9, HDP ise %10.8 oranında oy aldı. 


    Madde madde anayasa değişiklikleri

     İLÇENİN TARİHİ

    Havza niteliği taşıması nedeniyle son derece hassas bir yerleşim alam olan bölge, Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolunun sağladığı ulaşım olanakları nedeniyle konumsal önemini arttırmaktadır.  İzmit ve İstanbul gibi sanayi merkezlerinin arasında bulunduğu için göç alan ve nüfusu hızla artan bir ilçedir. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşmasının ardından bölgeye yapılan yatırımlar artmıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow