hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Black Friday indirimleri başladı! İşte Efsane Cuma indirimlerinin tarihi...

    Black Friday indirimleri başladı İşte Efsane Cuma indirimlerinin tarihi...
    expand

    Black Friday indirimleri için geri sayım sona erdi e-ticaret firmalarında hareketli dakikalar yaşanıyor. Dünya çapında birçok mağazada yapılacak büyük indirimler ile alışveriş tutkunları ihtiyaçlarını giderecek. Peki, Black Friday 2018 ne zaman sona eriyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Black Friday indirimleri Türkiye’de olduğu gibi dünyada da merakla bekleniyordu. Yüzde 80’e varan indirimler nedeniyle alışveriş meraklıları mağazalara ve e-ticaret sitelerine akın edecek. İşte Black Friday 2018 ile ilgili son gelişmeler…

    BLACK FRIDAY NE ZAMAN?

    2018’de Türkiye’de Black Friday indirimleri bu sene 23 Kasım'da olacak. Fakat internet üzerinden erişim sağlayabildiğiniz mağazalar, firmalar ve online alışveriş sitelerinde Black Friday indirimleri çok erken tarihlerde başlayabiliyor. Bu indirimleri bir haftaya yayan mağazalar oldukça fazla.

    BLACK FRİDAY NEDİR?

    Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NEDEN 'BLACK FRIDAY' DENİLİYOR?

    Resmi bir tatil olmayan bugüne Black yani ‘Kara’ denmesinin nedeni 1960'lara dayanıyor. Bugünlerde dükkanların daha hava aydınlanman erken açılması ve kararmadan kapanmaması, bunun yanı sıra alışveriş caddelerinde yaşanan yoğun araç ve insan trafiğinin neden olduğu günlük hayatı etkileyen olumsuzluklar nedeniyle bugüne ‘Black Friday’ denildiği iddialar arasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow