hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Ehliyet sınavları ne zaman başlıyor? MEB sınav takvimi

    2018 Ehliyet sınavları ne zaman başlıyor MEB sınav takvimi
    expand

    MEB sınav takvimi içerisinde, 2018 ehliyet sınavları ne zaman başlıyor sorusunun cevabı belli oldu. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavına girecek olanlar için Milli Eğitim Bakanlığı, sınav takvimi yayınladı. Sınava dair; sınav soruları, sınav süresi, sınav konuları MEB açıkladı. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavına girecekler için önemli açıklamalar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavları 2018 yılında başlıyor. Sınava girecek olanlar için sınav takvimini paylaşan MEB, sınava dair merak edilen sorulara cevap verdi. Ayrıntılı sınav takvimi yayınlandığını haber içeriğimizde olacaktır. İşte merak edilen sorular ve cevaplarla Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavları…

    2018 YILINDA İLK SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

    MEB, ilk sınavı 10 Şubat 2018 tarihinde saat 14:00’te yapıyor. Sınavlara dair sonuç tarihini ilerleyen günlerde açıklaması bekleniliyor.

    SINAVDA TOPLAM KAÇ SORU SORULACAK?

    Milli Eğitim Bakanlığı, sınavda toplam 50 soru soracaktır. 50 soru dağılımı ise; İlk yardım 12, Trafik ve Çevre 23, Araç tekniği 9, Trafik Adamı 6 soru.

    SINAVDA DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

    Hayır… ÖSYM sınav sistemini MEB uygulamıyor. Sınavda toplam 50 soru soruluyor ve her sorunun değeri 2 puan. Sınavda en düşük 70 puan alan kişi sınavı geçiyor. 50 sorudan 35 tanesini doğru yapan otomatikman sınavı geçmektedir.

    KİŞİ EHLİYET SINAVINA KAÇ KEZ KATILABİLİR?

    İlk olarak kişi sürücü ehliyet kursuna katılması zorunludur. Sürücü kursuna katılan kişinin senede 4 kez hakkı bulunmaktadır. 4 kez sınavı geçemeyen kişi, tekrardan sürücü kursuna katılarak, sınava girme hakkına sahip olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    70 PUAN YAPANLAR DİREKSİYON SINAVINA KAÇ KEZ GİREBİLİR?

    Yazılı sınavda 70 puan yapanlar bir sene boyunca, MEB tarafından belirlenen tarihlerde direksiyon sınavına katılacaktır. Bir sene boyunda 3 kez sınav yapılmaktadır. 3 kez sınavı geçemeyen kişi, sürücü kursu tarafından tekrardan en az  iki saat eğitimi almak zorunluluğu vardır. Ve 3 kez daha sınava girme hakkına sahip olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow