hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM tarafından KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

    ÖSYM tarafından KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusunu soran lise mezunlarına kurumdan resmi cevap geldi. ÖSYM KPSS'ye dair tarih verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS Ortaöğretim sonuçları, ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan bilgiler haber içeriğinde. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav 7 Ekim 2018 tarihinde yapıldı. Sınava giren adaylar 120 soruya, 130 dakikada cevap aradı. Sosyal Medyada sınavın kolay geçtiğini söyleyen adaylar için ÖSYM, KPSS ortaöğretim soruları ve cevapları resmi web sitesinden sadece yüzde 10'unu paylaştı. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

    KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan bilgiye göre KPSS ortaöğretim sonuçları, 8 Kasım 2018 tarihinde 'ÖSYM sonuç' sayfasında açıklanıyor. 

    KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

    Kurumun yayımladığı kılavuzdaki açıklama: Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow