hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Kurban Bayramı hangi gün? Geri sayım başladı! Tatil kaç gün?

    2019 Kurban Bayramı hangi gün Geri sayım başladı Tatil kaç gün
    expand

    Kurban Bayramı 2019 için geri sayım başladı. Kurban Bayramı ile ilgili hazırlık yapanlar ve bayram tatillerini hesaplamak isteyen çalışanlar Kurban Bayramının hangi günlerde kutlanacağını araştırıyor. Peki, 2019 Kurban Bayramı ne zaman ve hangi günlerde kutlanacak? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takviminde yer alan Kurban Bayramı tarihi ve günleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar bayramın yaklaşmasıyla birlikte hız kazandı. Tatil planı yapan çalışanlar, şehir dışında sevdiklerini ziyaret edecek olanlar ve bu nedenle de bilet alacak olanlar 2019 Kurban Bayramı tarihini ve günlerini araştırıyor. Peki, Kurban Bayramı hangi gün başlayıp ne zaman bitecek? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler takvimine göre Kurban Bayramı 2019 tarihi…

    KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

    Kurban Bayramı bilindiği üzere Hicri Takvimin son ayı olan Zilhicce Ayının 10. günü başlıyor ve 13. gün sona eriyor. Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle bayram tarihi bir önceki yıldan 10 gün daha önce kutlanmaya başlanıyor. Bu yıl ise Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlıyor. 4 gün süren bayram 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

    Yani, 2019 Kurban Bayramı, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kutlanmış olacak. Dolayısıyla Haftanın ilk üç günü ve ondan önceki Cumartesi ve Pazar günleri de dahil edildiğinde toplamda 5 gün bayram izni kullanılmış olacak.

    Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla ilgili ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yani, 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günleri resmi tatil ilan edilmedi. Süreç bu şekilde devam ederse 2019 Kurban Bayramı tatili sadece 5 gün sürecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURBAN BAYRAMI OTOBÜS SEFERLERİ

    Yıllık iznini bayram tatili ile birleştirenler ve tatile erken çıkanlar otogarın yolunu tuttu. Bayrama günler kala otogarda hareketlilik başladı. Bayramı şehir dışında geçirmek isteyenler otogar girişinde araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Kimi günler öncesinden almıştı biletini, kimi ise son ana bıraktı. Otobüs firmaları ek sefer koydu ama o seferler de doldu. Şimdi yeni seferlerin konulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow