hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Kurban Bayramı ne zaman, bayram ayın kaçında?

    2019 Kurban Bayramı ne zaman, bayram ayın kaçında
    expand

    Kurban Bayramı tarihi 2019 yılında bayramın ne zaman idrak edileceğini merak eden kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bu yıl Ağustos ayına denk gelen Kurban Bayramı tatili değişiklik yapılmadığı takdirde Arife günüyle birlikte toplamda 5 gün sürecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimi içerisinde Kurban Bayramı’nın 2019 yılında hangi tarihte idrak edileceği bilgisi yerini almıştı. Kurban ibadetinin yerine getirileceği bayram bu yıl Ağustos ayı içerisinde kutlanacak. Peki, Kurban Bayramı ayın kaçında?

    KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

    Hicri takvime göre Zilhicce ayı içerisine denk gelen Kurban Bayramı’nda hem kurban ibadeti gerçekleştiriliyor hem de aynı ayda hac ibadeti yapılıyor. Miladi takvime göre bayram 2019 Ağustos ayında idrak edilecek. 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü Arife günü, 11 Ağustos 2019 Pazar günü ise Kurban Bayramı ilk günü olacak. Toplamda 4 gün sürecek olan bayram 14 Ağustos 2019 Çarşamba günü sona erecek.

    KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

    Diyanet'in paylaştığı bilgilere göre; Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow