hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 LGS Kasım ayı örnek sorular MEB ÖDSGM sitesinde yayınlandı

    2019 LGS Kasım ayı örnek sorular MEB ÖDSGM sitesinde yayınlandı
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÖDSGM sitesinde 2018-2019 LGS Kasım ayı örnek soruları, 22 Kasım 2018 tarihinde yayınlandı. Sözel ve sayısal bölüme dair bilgiler haber içeriğinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TEOG yerine gelen yeni sistem olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) örnek soruları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Geçen sene başlayan yeni sistem, bu sene de devam ederken, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınava yönelik Kasım ayı örnek sorular kurum tarafından açıklandı.

    LGS sözel örnek soruları görmek için tıklayınız

    LGS sayısal örnek soruları görmek için tıklayınız

    LGS sınavına dair bilgiler

    Resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin (GEM) 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça merkezi sınav yapılacak. Bu liselere merkezi sınav puanıyla (MSP) öğrenci yerleştirilecek.

    Yönergede "ortaöğretim kayıt alanı", eğitimde süreklilik ve coğrafi bütünlük esasına dayalı olarak öğrenci sayısı, okul türü, kontenjan ve donanımları göz önünde bulundurularak, il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce ortaokul ve liselerin birbirleriyle eşleştirildiği ve tercihe bağlı olarak kayıt yapılabilecek farklı ortaöğretim kurumlarından oluşturulan alan olarak tanımlandı.
     
    Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları dışında, ortaöğretim kayıt alanı ve kılavuzla belirlenen usul ve esaslara göre öğrenci alan ortaöğretim kurumları sınavsız öğrenci alacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow