hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 LGS sınavı ne zaman? MEB'ten sınav süresi açıklaması

    2019 LGS sınavı ne zaman MEBten sınav süresi açıklaması
    expand

    Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2019 yılında ne zaman yapılacak? LGS sınavına dair Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav süresinin güncellendiğini açıkladı. TEOG yerine gelen yeni sınav sistemine dair açıklamalar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 yılında yapacağı Liseye Geçiş Sınavı’na dair açıklamalarda bulundu, LGS sınav süresinin uzatıldığını duyurdu. Sekizinci sınıfta okuyan öğrencilerin gireceği sınavda LGS sayısal sınavında 40 soru için öğrenciler 80 dakikada cevaplamaya çalışacak. Matematikte toplam 20 soru sorulacak. Fen Bilimlerinde ise 20 soru sorulacak. LGS sözel sınavında ise 50 soruya öğrenciler 75 dakikada cevap arayacak. Türkçede 20 soru, T.C. İnkılapta 20 soru, Din Kültürü sınavında 20 soru, İngilizcede 10 soru sorulacak.

    Sınav ne zaman?

    LGS sınavı, 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav öncesi öğrenciler ve veliler için LGS kılavuzunu resmi web sitesinde yayımlayacak. LGS takvimi içerisinde sınav sonuçları açıklanma tarihi, yerleştirme ve nakil başvuruları yayınlanacak.

    LGS örnek sorular yayımlandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow