hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 LGS tercihleri… Lise birinci nakil tercih işlemleri MEB’te!

    2019 LGS tercihleri… Lise birinci nakil tercih işlemleri MEB’te
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı yerleştirme sonucunda herhangi bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen adaylar için nakil tercih işlemlerini başlatmıştı. Peki, lise birinci nakil tercihleri hangi tarihte sona erecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LGS tercih sonuçları MEB tarafından açıklanmış öğrenciler eğitim öğretime devam edecekleri okulları öğrenmişlerdi. Tercih sonuçlarına göre herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar içinse birinci nakil tercih işlemleri başlatılmıştı. Aynı zamanda yerleştiği okulu değiştirmek isteyen kişiler de yine kurum tarafından başlatılan sürece dahil edilmişti.

    MEB’in yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre 29 Temmuz 2019 Pazartesi günü başlatılan tercih işlemleri 2 Ağustos 2019 Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapılabilecek.

    Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından "https://e­-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Yapılan tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

    Her nakil döneminde, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan, yerel yerleştirmeyle öğrenci kabul eden ve pansiyonlu okullar olmak üzere her grup için en fazla 3'er tercih yapılabilecek.

    Öte yandan, öğrenciler istemeleri halinde yerleştirmeye esas nakil başvuru dönemlerinde mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebilecek. Tercihler, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LİSE NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak.

    Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta açıklanacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow