hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman başlayacak?

    2019 sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman başlayacak
    expand

    Sözleşmeli öğretmen atamalarında kullanılacak olan mülakat sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Sınav sonuçlarına itiraz sürecinin de tamamlanmasıyla birlikte tercih aşamasına geçildi. Peki, sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman alınacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri önümüzdeki günlerde MEB tarafından alınacak. Kurumun başlatacağı tercih süreci öncesinde önemli bir açıklama geldi. Atama isteğinde bulunacak olan öğretmen adaylarının tercih hakkı 20’den 40’a çıkarıldı.

    Bakanlıkça hazırlanan, "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, sözleşmeli öğretmenliğe atanma istediğinde bulunanların daha önce en fazla 20 olan tercih hakkı, 40’a çıkarıldı. Öğretmen adayları, 40 okul tercihi yaptıktan sonra da 41’inci tercihi açarak herhangi bir kuruma yerleşmek istediklerini de kabul etmiş olacak.

    SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ HANGİ TARİHTE BAŞLIYOR?

    Atamalarda kullanılacak olan tercih işlemleri 30 Temmuz 2019’da başlayacak. Öğretmen adayları görev yapmak istedikleri bölgeleri seçerek sonuçların açıklanmasını bekleyecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow