hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2019 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    YKS ek tercih sonuçları ile adaylar boşta kalan kontenjanlar içerisinden hangilerine yerleştiklerini öğrenecekler. İlk tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başlamış ve öğrencilerin tercihleri alınmıştı. Peki, YKS 2019 ek tercih sonucu ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM’den gelecek ek tercih açıklamasına çevrildi. Kısa süre önce tercih süreci tamamlanan yerleştirmelerde sonuçlar yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanacak.

    Kurum sonuçların açıklanma tarihi ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmasa da sonuçların bu hafta içerisinde adayların erişimine açılması bekleniyor.

    EK TERCİH SONUÇLARI NEREDE OLACAK?

    ÖSYM diğer sonuçları açıkladığı “sonuc.osym” adresinde ek tercih sonuçlarını duyuracak. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecekler.

    Sonuçların açıklanmasının hemen ardındansa adaylar için bu kez üniversite kayıt süreci başlayacak. Bu sürecin de sonuçların açıklandığı hafta içerisinde ya da bu haftayı takiben devam eden haftada başlaması bekleniyor.

    ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow