hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DGS başvuru tarihi ne zaman? DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS Sınav ücretini yatırabileceğiniz bankalar

    DGS başvuru tarihi ne zaman DGS başvurusu nasıl yapılır DGS Sınav ücretini yatırabileceğiniz bankalar
    expand

    DGS başvuruları 2020 yılında Dikey Geçiş Sınavı’na girecek olan adaylar tarafından gerçekleştirilecek. ÖSYM’nin başvuru kılavuzunu yayınlamasıyla birlikte süreç başladı. DGS başvurusunun yapılacağı tarih belli oldu. 9-17 Haziran 2020 tarihleri arasında başvurular yapılabilecek. Peki DGS sınavına nasıl başvuru yapılır? DGS sınav ücreti ne kadar? Sınav ücreti hangi bankalara yatırılır? DGS sınavına başvuru kılavuzu ve süreçleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DGS başvuru kılavuzunun yayınlanmasının ardından Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili detaylar da netleşti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını belirtilen tarihler içerisinde gerçekleştirebilecekler. İşte sınava ilişkin bilinmesi gereken herşey….

    2020 DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre 2020 yılı için belirlenen sınav ücreti 130 TL oldu. Adaylar ücreti kurumun anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden ya da ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi üzerinden ödeyebilirler.

    DGS SINAV ÜCRETİ ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

    DİKEY GEÇİŞ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar buradaki alandan başvurularını gerçekleştirebilirler.

    BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    BAŞVURULARDA SON GÜN NE ZAMAN?

    9 Haziran 2020 Salı günü başlayan başvurular 17 Haziran 2020 Çarşamba günü sona erecek. Sınav ise 9 Ağustos 2020 Pazar günü yapılacak.   

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

    Süreçle ilgili ÖSYM'den yapılan açıklama ise şöyle: Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS), 09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacaktır.

    Sınava başvurular, 09 - 17 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

    Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

    DGS sınav ücretleri hangi bankalara yatırılabilir?

    • Akbank
    • Albaraka Türk Katılım Bankası
    • Finansbank
    • Kuveyttürk
    • TEB - Türk Ekonomi Bankası
    • Halkbank
    • ING Bank
    • Vakıfbank Katılım Bankası
    • Ziraat Bankası
    • ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow