hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 KPSS ne zaman? KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim hangi tarihte?

    2020 KPSS ne zaman KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim hangi tarihte
    expand

    ÖSYM 2020 sınav takvimi içerisinde KPSS 2020 sınav tarihini açıkladı. Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT ve KPSS Ortaöğretim sınav tarihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin duyurduğu sınav takviminde paylaşıldı. Peki, 2020 KPSS ne zaman, alan bilgisi, ÖABT ve KPSS Ortaöğretim hangi tarihte yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, alan bilgisi sınavları ve Ortaöğretim Sınavı 2020 yılında da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak. ÖSYM sınav takvimi içerisinde bu sınavların tarihlerini duyurdu. Peki, hangi sınav ne zaman yapılacak, başvurular hangi tarihlerde alınacak ve sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    KPSS 2020 GENEL YETENEK – GENEL KÜLTÜR VE EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI NE ZAMAN?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin paylaştığı takvimde yer alan bilgilere göre Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri 19 Temmuz 2020 günü gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları ise 5 Mayıs - 20 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 10 Eylül 2020 günü erişime açılacak.

    KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVLARI NE ZAMAN?

    2020 KPSS Alan Bilgisi sınavları da 2 oturum halinde gerçekleştirilecek. Bu sınavlardan ilki 25 Temmuz’da ikincisi ise 26 Temmuz’da yapılacak. Sınavların başvuruları Eğitim Bilimleri Sınavı’nda olduğu gibi 5-20 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

    2020 KPSS ÖABT NE ZAMAN?

    Öğretmenlik Alan Bilgisi olarak bilinen KPSS ÖABT Sınavı ise 2020 yılında 9 Ağustos günü gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuru ve sonuç işlemleri de diğer sınavlarla aynı tarihte olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

    ÖSYM’nin Ortaöğretim mezunlarının da katılabileceği KPSS sınavı ise 8 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. KPSS Ortaöğretim Sınavı başvuruları ise 21 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında alınacak. Öte yandan Ortaöğretim Sınavı’nın sonuçları ise 8 Aralık 2020’de erişime açılacak.

    2020 KPSS SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ...

    KPSS ÖN LİSANS NE ZAMAN?

    Ön Lisans mezunlarının da katılabildiği KPSS sınavı ise 2020 yılında 18 Ekim'de yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow