hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2020 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

    Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2020 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak
    expand

    LGS sınav yerleri ile ilgili beklenen açıklama geldi. Liselere Geçiş Sınavı sınav giriş belgeleri içerisinde adayların nerelerde sınava katılacakları bilgisi yer alacak. Peki, LGS 2020 ne zaman yapılacak ve sınav giriş belgesi hangi gün yayınlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liselere Geçiş Sınavı giriş belgeleri için geri sayım başladı. Sınava oldukça az bir süre kala gözler MEB’den gelecek açıklamalara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek duyuru ile birlikte sınavlara katılacakları merkezleri öğrenecek olan adaylar önümüzdeki günlerde yapılacak sınava hazırlıklarını sürdürecek.

    LGS 2020 NE ZAMAN?

    Liselere Geçiş Sınavı 2020 yılında 20 Haziran’da gerçekleştirilecek. Covid-19 önlemleri kapsamında sınav 2 hafta ertelenerek 20 Haziran'a alınmıştı.

    LGS SINAV YERLERİ VE GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Milliyet’e verdiği açıklamada yer alan bilgilere göre sınavla ilgili detaylar netleşti. Bakan Selçuk "Öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs’ta okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralı da kaldırdık. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Yani öğrencinin sınav giriş belgesi ile ilgili bir kaygı duymasına gerek yok. Üçüncüsü de, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin corona virüsü süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019’da 3 bin 769 okulda sınav yapmıştık. Öğrencilerimize sağlanan kendi okullarında sınava girme kolaylığı sınav yapılacak okul sayısında yaklaşık beş katlık bir artışa neden oldu. Yaklaşık 17 bin 932 okulda sınav olacak. İkili eğitimden dolayı bu imkânı olamayan çok az sayıda okulumuz var. Bu durumda da öğrenciler okullarına en yakın okul binasında sınava alınacak. Öğrenciler sınava nerede gireceklerini 12 Haziran’da e-okul üzerinden öğrenecek.” ifadelerini kullandı.

    E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ...

    HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAKLAR?

    Sınava katılacak olan adaylar ilk dönem konularından sorumlu olacaklar. Öte yandan MEB tarafından her ay yayınlanan örnek sorular ve soru destek paketlerinde adayların sorumlu oldukları alanlara ait örnek sorular düzenli olarak paylaşılıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow