hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 Mayıs/Haziran ayı işsizlik maaşı ödemeleri ne zaman yatacak?

    2020 Mayıs/Haziran ayı işsizlik maaşı ödemeleri ne zaman yatacak
    expand

    İşsizlik maaşı ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada 2020 Mayıs ayı ödemelerinin hangi tarihte gerçekleştirileceğini duyurdu. Peki, bu ay işsizlik maaşı ne zaman ödenecek ve ücretler hesaplara ne zaman yatacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemeleriyle ilgili sevindiren haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi.

    İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

    Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre Mayıs ayı ödemeleri 1 Haziran 2020 Pazartesi ile 5 Haziran 2020 Cuma günü tarihleri arasında hesaplara yatacak.

    Bakan Zehra Zümrüt Selçuk "Mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak." ifadelerine yer verdiği açıklamasında bu ay ödemelerin gerçekleştirileceği tarihleri duyurdu.

    İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR SÜRE İLE ALINABİLİYOR?

    İşsizlik maaşı almak için tüm şartları yerine getiren adayların maaş alacakları süreler ise son 3 yıl içerisindeki primlerinin ödendiği gün sayısına göre belirleniyor. Buna göre son 3 yıl içerisinde 600 gün sigortası bulunana adaylar 6 ay, 900 gün sigortası bulunan adaylar 8 ay, 1080 gün ve üzeri sigortası bulunan adaylar ise 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabiliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow