hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 YÖKDİL sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında erişime açıldı

    2020 YÖKDİL sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında erişime açıldı
    expand

    YÖKDİL 2020 sonuçlar ile ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden beklenen açıklama yapıldı. ÖSYM sonuç sorgulama sayfası üzerinden Yüksek Öğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı sonuçlarını öğrenebilecek adaylar, şifreleri ile sisteme giriş yaptıkları takdirde sonuçlara ulaşabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖKDİL sınavı sonucu ÖSYM tarafından açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi internet adresi üzerinden ilan edilen sonuçlar adayların sınavdan elde ettikleri puanları gösterecek. 1 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen sınava ilişkin cevap kağıtları da yine bir süre erişime açık olarak kalacak.

    ÖSYM’den YÖKDİL sonuçları ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle; 01 Mart 2020 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2020-YÖKDİL/1) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 16 Mart 2020 tarihinde saat 14.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

    YÖKDİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow