hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 asgari ücret 4.toplantısı ne zaman? Gözler asgari ücret 2022 son toplantı tarihinde..

    2022 asgari ücret 4.toplantısı ne zaman Gözler asgari ücret 2022 son toplantı tarihinde..
    expand

    Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam ediyor. 1 Aralık’ta 1.toplantı, 7 Aralık’ta 2.toplantı, 9 Aralık’ta ise 3.toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4.toplantısı yani son toplantı tarihi tüm çalışan kesimin gündeminde. Peki, 2022 asgari ücret dördüncü 4.toplantısı ne zaman? İşte yeni asgari ücretin belli olacağı son toplantı tarihiyle ilgili bilgi..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 asgari ücret toplantı gelişmeleri yakından takip ediliyor. Asgari ücret 2022 pazarlığında kritik toplantılar devam ediyor. Asgari ücret 3.toplantı sonucuna göre asgari ücret 2022 tutarında iki taraf henüz anlaşamadı. Yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4.kez bir araya gelecek. Dördüncü toplantı aynı zamanda karar toplantısı olacak. Toplantı sonrasında ilk açıklamalar yapıldı ve pazarlık sürecinin devam ettiği belirtildi. İşte detaylar..

    İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapan Komisyon, üçüncü toplantısını 9 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda (TİSK) gerçekleştirdi. Asgari ücretin 4. toplantısında rakamın net bir şekilde duyurulacağı belirtildi.

    ASGARİ ÜCRET 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    CNN TÜRK canlı yayına katılan Numan Kurtulmuş şu açıklamada bulundu; "Nihayetinde bir müzakere süreci var. Bu aşamada söylemek doğru olmaz. Karar hükümet tarafından ilan edilecek".

    2022 ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTISI NE ZAMAN?

    Asgari ücret 4. toplantı için net bir tarih henüz belirlenmedi. Yapılan açıklamaya göre asgari ücret son toplantı tarihi için tarafların uygun olduğu en yakın bir tarihte 4. komisyon toplantısı gerçekleştirileceği belirtildi. Asgari ücret 4. toplantısı bu hafta içerisinde gerçekleşecek. Toplantının net tarihi belli olmamakla birlikte 17 Aralık tarihine kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 asgari ücret 4.toplantısı ne zaman Gözler asgari ücret 2022 son toplantı tarihinde..ASGARİ ÜCRET 2022 NE KADAR OLACAK?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrette beklentileri karşılayacak ciddi bir rakam belirleyeceğiz. Bayram havası yaratacak, rahat bir nefes aldıracak bir seviyede belirleneceğini belirtmek isterim" açıklamasında bulundu.

    TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise, Milliyet'e yaptığı açıklamada, asgari ücret tespit komisyonunda, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder tarafından kendilerinin ve Türk-İş'in açıklamadığı bir rakamın dile getirildiğini söyledi. Yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 20-21 seviyesinde olduğuna işaret eden Koç, 3 bin 100 liralık bir asgari ücret telaffuz etmediklerini belirterek, "Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacak bir rakam desek, 3 bin 500'lere denk geliyor. Biz 2 aydır bunu söylüyoruz, işçilerin enflasyona ezilmemesi gerektiğini belirtiyoruz" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow