hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 KPSS sınavı iptal edildi... ÖSYM Başkanı'ndan KPSS ile ilgili son dakika açıklaması!

    2022 KPSS sınavı iptal edildi... ÖSYM Başkanından KPSS ile ilgili son dakika açıklaması
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Temmuz tarihinde gerçekleşen KPSS sınavının bazı sorularına ilişkin inceleme talep etmesinin ardından dün gece ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı ve yerine Bayram Ali Ersoy getirildi. İnceleme süreci devam ederken yeni ÖSYM Başkanı KPSS oturumlarıyla ilgili son dakika açıklamada bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS 2022 sınavıyla ilgili yaşanan son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 KPSS ile ilgili gündeme gelen iddialar üzerine DDK'ya talimat verildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi. Bu gelişme sonrasında ise  Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı. Kararın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince verildiği belirtildi.

    KPSS SORULARINA İLİŞKİN SON GELİŞMELER

    *2022-KPSS lisans oturumundaki bazı soruların, bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaların incelenmesi için dün DDK'ya talimat vermişti. Devlet Denetleme Kurulu, KPSS sorularının sızdırıldığı iddiaları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

    *YÖK Başkanı Erol Özvar, "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu.

    *Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS SINAVI İPTAL EDİLDİ

    ÖSYM Başkanı Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. ÖSYM Başkanı Ersoy, "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow