hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 ÖGG sınav soruları ve cevapları görüntüleme ekranı EGM! ÖGG sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2022 ÖGG sınav soruları ve cevapları görüntüleme ekranı EGM ÖGG sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından Özel güvenlik sınav soruları ve cevapları EGM'de yayınlandı. 26 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen Özel Güvenlik 98. Temel Eğitim ve 74. Yenileme Eğitimi Sınavı'nın A ve B kitapçıkları erişime açıldı. Peki, ÖGG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 98. ÖGG cevap anahtarı kitapçığı görüntüleme ekranı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖGG soruları ve cevapları Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı yayınlandı. Sınav değerlendirmeleri her bir soru bir puan olmak üzere 100 puan üzerinden olacak. Özel Güvenlik 98. Temel Eğitim ve 74. Yenileme Eğitimi Sınavı soruları ve cevapları Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nın internet adresinden 28 Haziran'da erişime açıldı. Sınav takvimine göre ise sonuçlar 15 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilecek.

    ÖZEL GÜVENLİK SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

    Özel Güvenlik 98. Temel Eğitim ve 74. Yenileme Eğitimi Sınavı soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları https://www.Egm.gov.tr/ozelguvenlik üzerinden yayınlandı.

    ÖGG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

    ÖGG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖGG sınav sonuçları 15 Temmuz tarihinde açıklanacak. Adayların yazılı sınav sonucuna itiraz etme süreci ise 18 Temmuz ve 20 Temmuz tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

    Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 50 TL ücret yatıracaklardır. Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır.

    Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır. Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının www.egm.gov.tr/ozelguvenlik web sitesinde ilan edilecektir. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile ozelguvenlik@egm.gov.tr adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu durum sınav salonlarında gözetmenler tarafından adaylara duyurulacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow