hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 Ramazan Bayramı tarihi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman, kaç gün sürecek?

    2022 Ramazan Bayramı tarihi Ramazan Bayramı tatili ne zaman, kaç gün sürecek
    expand

    Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gözler bayram tatiline çevrildi. 2 Nisan’da başlayan Ramazan ayı, mayıs başında Ramazan Bayramı ile son bulacak. Peki, Bayram ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? Ramazan Bayramı tatili 9 gün olur mu? İşte Ramazan Bayramı ve tatil gündemiyle ilgili son gelişmeler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İslam aleminde önemli bir yeri olan Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bayrama kaç gün kaldı sorgulamaları da hız kazandı. Oruç ibadetlerini idrak eden Müslümanlar Ramazan Bayramı tarihine odaklandı. Diyanet takvime göre bayram mayıs başında idrak edilecek. Ramazan Bayramı’nın hafta içine gelmesi dolayısıyla pek çok vatandaşın gündeminde tatil 9 gün olur mu sorusu da gündeme geldi.

    2022 RAMAZAN BAYRAMI TARİHİ

    1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Pazar günü ve Ramazan ayının son günü olması akabinde 3 günlük Ramazan Bayramı ile birlikte toplam 4 gün tatil resmi tatil olmuş olacak. Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi olacak. Son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk gelecek.

    BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLUR MU?

    Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanmış olacak. Konuyla ilgili resmi bilgi gelmesi halinde haberimiz güncellenecektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow