hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 Kurban Bayramı Arefe Günü yarım gün resmi tatil mi? Arefe Günü yarım gün mü?

    2023 Kurban Bayramı Arefe Günü yarım gün resmi tatil mi Arefe Günü yarım gün mü
    expand

    Kurban Bayramı’nda kamu çalışanlarına 9 gün idari izin verileceğinin duyurulmasının ardından özel sektör çalışanları kendi tatillerini hesaplamak için Arefe Günü’nün tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, Arefe Günü yarım gün mü? 2023 Kurban Bayramı Arefe Günü resmi tatil mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Kurban Bayramı tatilinin devlet memurları için 9 güne çıkarıldığının açıklanmasının ardından özel sektörün durumu merak konusu olmuştu. Peki, özel sektörde resmi tatil kaç gün?

    AREFE GÜNÜ YARIM GÜN MÜ?

    2023 Kurban Bayramı arifesi diğer bayramlarda olduğu gibi özel sektör çalışanları için yarım gün resmi tatil olacak. Yani Kurban Bayramı’nın birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü günleri tam gün resmi tatil arife günü ise yarım gün resmi tatil olacak. Böylelikle Pazar günü de eklendiğinde özel sektör çalışanları 5,5 gün tatil yapabilecekler. Özel sektör çalışanları 1.5 gün senelik izinlerinden kullanmayı tercih ederse 5.5 gün olan tatil sürelerini 9 güne çıkarabilecekler. Kamu çalışanları içinse böyle bir duruma gerek yok. Devlet memurları toplamda 9 gün izinli sayılacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow