hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? MEB LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

    2023 LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı MEB LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak
    expand

    LGS sonuçları açıklamasının ardından adaylar tercih yapabilmek için MEB’den gelecek LGS tercih kılavuzu açıklamasını beklemeye başladı. Peki, 2023 LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen LGS’de sınav 4 Haziran’da yapılmıştı. Normal şartlarda 26 Haziran’da açıklanması beklenen sonuçlar 23 Haziran’da adayların erişimine açıldı. Adaylar meb.gov.tr adresinden sonuç sorgulama işlemlerine başladılar. Peki, LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

    LGS TERCİH KILAVUZU 2023 YAYINLANDI MI?

    Bakan Tekin bugün yaptığı açıklamada, LGS sonuçlarını kısa bir süre sonra açıklayacaklarını, kılavuzun ise 26 Haziran'da ilan edileceğini ifade etmişti. LGS sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından kılavuzun da 26 Haziran’da yine MEB’in internet adresi üzerinden yayınlanacağı öğrenildi. Adaylar 26 Haziran’da kılavuz üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilecekler.

    LGS SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    LGS sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi olan meb.gov.tr adresinden bakılıyor. Öğrenciler LGS sonuçlarının açıklandığının duyurulmasının ardından meb.gov.tr adresinden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihini girerek sonuçları öğrenmeye başladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB.GOV.TR İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow