hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 Ramazan pidesi ne kadar, kaç TL? Pide fiyatları açıklandı! İşte 300 gramlık pidenin fiyatı

    2023 Ramazan pidesi ne kadar, kaç TL Pide fiyatları açıklandı İşte 300 gramlık pidenin fiyatı
    expand

    Ramazan pidesi fiyatları için açıklamalar gelmeye devam ediyor. 2023 Ramazan ayına sayılı günler kala pide fiyatları ile ilgili beklenen karar açıklandı. Peki, bu yıl Ramazan pidesi ne kadar, kaç TL olacak? İşte 2023 pide fiyatları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ayında en çok tüketilen unlu mamullerden olan Ramazan pidesi için geri sayım başladı. İftar ve sahurun vazgeçilmezi Ramazan pidesinde ilk fiyatlamalar yapıldı. Peki, 2023 pide fiyatları ne kadar olacak?

    2023 RAMAZAN PİDESİ NE KADAR, KAÇ TL?

    Türkiye genelinde 300 gramlık pide Ramazan ayı boyunca 10 liradan satışa sunulacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ramazan pidesi fiyatını açıkladı. Balcı, 'Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyat, 300 gramı 10 TL olarak uygulanacaktır; kilogram fiyatı 33 TL. Bu sene yaklaşık %60-62 fiyat değişikliği meydana gelmiş oluyor.' ifadelerini kullandı. 

    Halil İbrahim Balcı: Yaklaşan Ramazan ayının ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ekmek fiyatında bir değişiklik yok ülke genelinde ekmek 5TL; gündemimizde ekmek fiyatında bir değişiklik bulunmuyor.

    İZMİR'DE RAMAZAN PİDESİ KAÇ TL?

     İZMİR'de geçen yıl 350 gramı 6 liradan satılan ramazan pidesi, bu yıl 23 Mart Perşembe gününden itibaren 320 gramı 10 liradan satılacak. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, ramazan pidesinin gramajının düşürülüp, fiyatının artmasındaki en büyük sebebin artan maliyet olduğunu söyledi. Ramazan ayı öncesinde pide fiyatları, İzmir'de de açıklandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, geçen yıl 350 gramı 6 liradan satılan ramazan pidesinin bu yıl yüzde 66 fiyat artışıyla 10 liradan satışa sunulmasına karar verdi. Öte yandan ramazan pidesinin gramajı 350 gramdan 320 grama düşürüldü. Pidenin gramajının düşürülüp, fiyatının arttırılmasındaki en büyük sebebin artan maliyet olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, onaylanan yeni tarifenin ramazan ayının ilk günü olan 23 Mart Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacağını dile getirdi. Sağır, “İzmir’de, ramazan pidesi 320 gram olarak 10 liradan satılacak. Ankara’da 300 gramı 10 liradan satılacak. Biz 20 gram fedakarlık yaptık. Karar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde alınıyor. İzmir Ticaret Odası olarak bu kararı uyuyoruz" diye konuştu. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow