hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 YKS başvuru ücreti nasıl yatırılır? ÖSYM 2024 YKS başvuru ücreti ne kadar, kaç TL?

    2024 YKS başvuru ücreti nasıl yatırılır ÖSYM 2024 YKS başvuru ücreti ne kadar, kaç TL
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    YKS 2024 başvuru süreci ile ilgili detaylar belli oldu. ÖSYM 2024 YKS başvuru ücreti ödeme bilgilerini paylaştı. Peki, YKS sınavına katılmak isteyen adaylar için YKS başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? Ödeme işlemleri nereden, nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM YKS 2024 sınav tarihini açıkladı. Başvurular 1 Şubat günü saat 12.15 itibariyle başladı. Peki, adaylardan başvuru sürecinde ne kadar ücret talep edilecek?

    YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

    ÖSYM’den yapılan başvuru ücreti açıklamasına göre adaylar katılacakları her oturum için 295 TL ödeme yapacaklar. Yani sadece 1 oturuma katılacak adaylar 295, 2 oturuma katılacak adaylar 590, 3 oturuma birden katılacak adaylar ise 885 TL ödeme yapacaklar. Peki, bu ödemeler nereye ve nasıl olacak?

    ÖSYM YKS 2024 BAŞVURU ÜCRETİ ÖDEME!

    Adaylar başvuru ücretlerini ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden veya kartlı ödeme sistemi olan “odeme.osym.gov.tr” adresinden gerçekleştirebilecekler.

    ÖSYM ÖDEME SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalar ise şöyle; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Sınava katılacak olan adaylar başvurularını ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden gerçekleştirebilecekler.

    ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYINIZ…

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow