hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 Çanakkale Zaferi kaçıncı yılı? 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kaçıncı yıldönümü?

    2024 Çanakkale Zaferi kaçıncı yılı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kaçıncı yıldönümü
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Her yıl 18 Mart’ta kutlanan Çanakkale Zaferi kapsamında bu yıl da çeşitli törenler yapılacak ve kutlamalar gerçekleştirilecek. Binlerce kişi de büyük zaferin yıldönümü dolayısıyla farklı sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlarını yapacak. Peki, 2024 Çanakkale Zaferi’nin kaçıncı yılı? Bu yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kaçıncı yıldönümü?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstiklal mücadelesinin önemli adımlarından biri olan Çanakkale Zaferi, dünyaya ders niteliğinde destansı bir zafer olarak tarihimizde yerini almıştı. Her yıl 18 Mart tarihinde kutlanan büyük zafer bu yıl da  büyük coşku ile anılacak. Peki, 2024 yılı büyük zaferin kaçıncı yıl dönümü olacak.

    ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN KAÇINCI YILI?

    18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü her yıl 18 Mart’ta kutlanmaya devam ediyor. 2024 yılı büyük zaferin 109. yıldönümü olacak.

    Çanakkale Boğazı, İstanbul'a giden yolun kontrolü anlamına geliyordu. Aynı zamanda Rusya ile İtilaf Devletleri arasındaki deniz bağlantısını kontrol eden kritik bir noktaydı. Çanakkale'nin geçilememesi, İtilaf Devletleri'nin planlarında büyük bir aksama yarattı ve savaşın gidişatını etkiledi.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow