3 yaşındaki Enes, Soma'da ölen babasının yanına gömüldü

3 yaşındaki Enes, Somada ölen babasının yanına gömüldü
expand

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasında ölen işçilerden Hayrullah Baygül'ün, rahatsızlığı nedeniyle 3 yaşında vefat eden oğlunun cenazesi, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde babasının mezarının yanına defnedildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Solunum cihazına bağlı olarak 1,5 yıl yaşayan Enes Baygül'ün cenazesi, Soma Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınıp Bigadiç'in Dündarcık Mahallesi'ne getirildi.

Çocuğunun cenazesi, evinin karşısına konulan anne Zemine Baygül ve yakınlarının, ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Naaş, Soma'dan gelen madenci şehitlerinin yakınlarının da katılımıyla kılınan cenaze namazı sonrası omuzlarda taşınarak mahalle mezarlığına götürüldü.

Soma'da babası ölen Enes'ten acı haber

Enes Baygül'ün cenazesi, babasının mezarının yanında toprağa verildi.

Çocuğun dedesi ve Dündarcık Mahallesi Muhtarı Bayram Baygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını söyledi.

Torunu 1,5 yaşında iken beyninde hasar oluştuğunu ve yaşamını solunum cihazına bağlı sürdürürken vefat ettiğini anlatan Baygül, "Babası, çocuğunu sağlığına kavuşturmak için madende çalışıyordu. Madeni hiç bırakamadı. Şimdi de Enes'i, babasının yanına defnettik" diye konuştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

3 yaşındaki Enes, Somada ölen babasının yanına gömüldü

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow