hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Belediye Seçim Sonuçları ve Oy Oranları! İstanbul'da Hangi İlçeyi Hangi Parti Aldı?

    İstanbul Belediye Seçim Sonuçları ve Oy Oranları İstanbulda Hangi İlçeyi Hangi Parti Aldı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye yerel seçimler için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gitti. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirdi. 2024 yerel seçim sonuçları CNN TÜRK seçim 2024 sayfasında anlık olarak aktarıldı. İşte İstanbul belediye seçim sonuçları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul yerel seçim sonuçları 2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılan Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 39 ilçesi için oy kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında İstanbul, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız toplam 49 adayla en fazla adayın yarıştığı il oldu. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlendi.

    İSTANBUL'DA HANGİ İLÇEYİ HANGİ PARTİ ALDI?

    Sandıkların tamamının açıldığı kentte Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 51,08'ini, AK Parti adayı Murat Kurum yüzde 39,59'unu aldı. İstanbul'da 39 ilçeden 26'sını CHP, 13'ünü AK Parti ilk sırada tamamladı. İstanbul'da, 2019'da gerçekleşen yerel seçim ile dün yapılan yerel seçim sonuçlarına göre 12 ilçe Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye geçti. Bu 12 ilçeden 1'i MHP, 11'i ise AK Parti'nin yönetiminde olan ilçelerdi. CHP, 2019'da yapılan seçimle kıyaslandığında, kazandığı ilçe sayısını, 14'ten, 26'ya çıkardı.

    2019'da AK Parti'nin aldığı ilçeler; Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’yse şu ilçeleri almıştı: Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer ve Şişli.

    Resmi olmayan verilere göre AK Parti’nin 2024 seçimlerinde CHP’ye kaybettiği 11 ilçe şöyle:

    Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla ve Üsküdar. Buna karşılık CHP Pendik’i AK Parti’ye kaybetti.

    31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

    İstanbul Belediye Seçim Sonuçları ve Oy Oranları İstanbulda Hangi İlçeyi Hangi Parti Aldı

    İstanbul Belediye Seçim Sonuçları ve Oy Oranları İstanbulda Hangi İlçeyi Hangi Parti Aldı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow