hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge ne zaman yasalaşacak, süreçte son durum ne?

    3600 ek gösterge ne zaman yasalaşacak, süreçte son durum ne
    expand

    3600 ek göstergenin yasalaşacağı tarih iyileştirme kapsamına giren kişiler tarafından merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ek gösterge ile ilgili önemli bir açıklamada bulunmuş ve “verilen sözlerin arkasındayız” ifadelerini kullanmıştı. Peki, ek gösterge hangi tarihte yasalaşacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ek gösterge kapsamına giren kişiler konunun yasalaşmasının ardından maaşlarında iyileştirme alacaklar. Kısa süre önce Meclis’te konuşmalar yapan milletvekilleri tatil öncesi konunun gündeme gelip gelmemesi hakkındaki görüşlerini paylaşmıştı.

    Aynı şekilde ceza infaz düzenlemesi ile ilgili çıkacak kararı bekleyenler de gözünü Meclis’ten gelecek açıklamaya çevirdi. İşte Bakan Soylu’nun sürece ilişkin yaptığı son açıklama…

    Bakan Soylu’nun yaptığı açıklama şöyle; 3600 ek göstergeyle ilgili hükumetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve biz bunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     EK GÖSTERGE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

    Teklifin ne zaman tamamlanacağı ve Meclis’te ne zaman görüşüleceği ile ilgili henüz net bir tarih verilmedi. Ancak yeni askerlik sistemi çalışmaları tamamlandı yargı reformu ile ilgili çalışmalarda ise sona gelindi. Dolayısıyla ek göstergenin yeniden gündeme gelmesi ve çalışmalara hız kazandırılması bekleniyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow