hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek göstergede son durum ne? Ek gösterge ne zaman yasalaşacak?

    3600 ek göstergede son durum ne Ek gösterge ne zaman yasalaşacak
    expand

    3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Ek göstergenin yasalaşmasını bekleyen kişilere sevindiren haber İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. İşte Bakan Soylu’nun açıklaması ve 3600 ek göstergede son durum…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ek göstergenin yasalaşmasının ardından binlerce memurun maaşında iyileşme olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3600 ek gösterge beklentisine ilişkin, 'Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız.'  İfadelerini kullandı.

    BAKAN SOYLU’DAN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3600 ek gösterge beklentisine ilişkin, "Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz." dedi.

    Bakan Soylu, özel bir kanalda katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. İçişleri Bakanı Soylu, 3600 ek gösterge beklentisiyle ilgili şunları söyledi:

    "3600 ek göstergeyle ilgili hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve biz bunu gerçekleştireceğiz. İhtiyaç da var. Bunu da söyleyeyim. Çünkü çalışma maaşlarıyla emekli maaşları arasında fark var. Bu fark yönetilebilir bir fark değildir. Bunu biliyoruz ve sağlayacağız. Bunun oluşturduğu sıkıntılar da söz konusu. Farkındayız ve biliyoruz. Bu sözü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimleri kampanyasında verdi ve biz sözün arkasındayız. Yapabileceğimiz en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Bu bizim sözümüz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK PARTİ'DEN "EK GÖSTERGE" DEĞERLENDİRMESİ

    AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek gösterge hakkında önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti olarak vatandaşların ihtiyaçlarını ve beklentilerini bildiklerini aktaran Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek gösterge çalışmalarının da en kısa sürede yasal olarak hayata geçeceğini dile getirdi.

    3600 ek göstergenin yasalaşacağı net tarih henüz bilinmezken, yeni askerlik sistemi, ceza infaz düzenlemesi ve diğer konuların işlemlerinin tamamlanmasının ardından ek gösterge meselesine dönüş yapılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow