hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4,5 milyonluk ek ders vurgunu! Maaş bordrolarında ortaya çıktı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kocaeli'de bir ortaokulda öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinde yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Yaklaşık 4 yıldır sürdüğü ve 4,5 milyon liradan fazla paranın başka hesaplara aktarıldığı öne sürülen usulsüzlükle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maaş bordrolarındaki ek ders ücreti ile hesaplara yatan ücretler uyuşmadı. İddiaya göre öğretmenlerin hesaplarına eksik yatan kısımsa başka hesaplara yatırıldı. Ortaokulda milyonluk ek ders vurgununa soruşturma başlatıldı.

    ORTAOKULDA YOLSUZLUK İDDİASI

    Milyonluk vurgun iddiasının adresi Kocaeli'nin Gölcük ilçesi. İlçedeki bir ortaokulda görev yapan bazı öğretmenler 17 Mayıs'ta maaş bordroları ile maaş ödeme dekontlarında tutarsızlık olduğunu tespit etti. İddiaya göre ek ders ücretlerini karşılaştıran öğretmenlerin bazıları, ek ders ücretinin hesaplarına yatan ücretten yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu fark etti.

    4,5 milyonluk ek ders vurgunu Maaş bordrolarında ortaya çıktı

    OKUL MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hesaplarını kontrol eden öğretmenler yaklaşık 4 yıl boyunca bu durumun yaşandığını ve maaş bordrolarında yazılan ek ders ücret farkının farklı banka hesaplarına yatırıldığını gördü. İddialar üzerine ek ders ücretlerini hesaplayan okul müdürü, İşlemleri inceleyen ve onaylayan memurlar, şube müdürü ve Gölcük Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

    EĞİTİM SEN BAŞKANI: BORDRODA 15 BİN TL, HESAPTA 5 BİN TL

    Yaşanan olaya, sosyal medya hesabından tepki gösteren Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu yaptığı açıklamada;

    "Bazı öğretmenlerimizin bordrolarında ek ders ücretlerinin üç katı olarak göründüğü ancak alması gereken kadarının hesaplara yatırıldığı tespit edilmiştir. Yani ek ders bordroda 15 bin TL görünmekte ama hesaplara 5 bin TL yatmaktadır. Geriye dönük olarak 4 yıl aynı şekilde bu usulsüzlük sürmektedir." ifadelerini kullandı.

    Şikayet sonrası hem Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow