44 derecede iftarlık yemek kuyruğu

Şanlıurfa'da, maddi durumu iyi olmayan aileler, iftarlık yemek alabilmek için sıraya girip, 44 derecelik hava sıcaklığında dakikalarca kuyrukta bekliyor.
Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nde yemek alma kuyruğa giren kadın, çocuk, yaşlılar, kendilerine verilen kartları görevlilere imzalatarak, 3 çeşit yemeği yanlarında getirdikleri bakraç ve kovalara doldurarak, evlerinin yolunu tutuyor.
Şanlıurfa'da, 20 yıldır yoksul vatandaşları doyuran Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Ramazan Ayının başlamasıyla birlikte günde 10 bin kişiye 3 çeşit yemek dağıtıyorlar.
Dev kazanlar içerisinde pişirilen iftarlık yemekleri almak için öğlen saatlerinde yemek kuyruğuna giren yoksul vatandaşlar, kendilerine verilen yemek kartlarını görevlilere imzalattıktan sonra 3 çeşit yemeği aile sayısına göre getirdikleri bakraç ve kovalara doldurarak, evlerine götürüyorlar.
Aşevinde buharlı serinlik
Yemek alabilmek için aşevinde uzun kuyruk oluşturan vatandaşların sıcaktan daha fazla etkilenmemesi için su ve buharla çalışan bir sistemle sırada bekleyen vatandaşlar serinletiliyor.
Hava sıcaklığının 44 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da yemek kuyruğuna giren vatandaşlar, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nde ailece hem karınlarının doyduğunu hemde bir nebzede olsa serinlediklerini söylediler.
8 ay açık olacak olan aşevinde her gün 10 bin kişiye 3 çeşit yemek verilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anne cinayetinde kan donduran gerçek: Oğlundan şikayetçi olmadı 1 dakika sonra canından oldu
SON DAKİKA HABERİ: Özgür Özel’e saldıran şüphelinin kaldığı otel mühürlendi
Nikah salonlarında “05.05.2025” yoğunluğu
Afyonkarahisar, şehit Uzman Çavuş Önder Özen’e veda etti: Kızı Alya’nın komutanla diyaloğu yürekleri dağladı
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?