55 polise FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 9 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirlenen, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet müdürlerinin de bulunduğu 55 emniyet personeli gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, sabah saatlerinde, aralarında meslekten ihraç edilen 4 emniyet müdürünün de bulunduğu 62 FETÖ şüphelisine yönelik operasyon düzenledi.
Jet üssünde görevli üsteğmen gözaltına alındı
Cezaevindeyken, itirafçı olan 'polis abileri'nin verdiği ifadelerden yola çıkan ekipler, İzmir merkezli Aliağa, Bergama, Kiraz, Menemen, Menderes, Ödemiş, Torbalı, Tire ilçeleri ile Ankara, Eskişehir, Ordu, Elazığ, İstanbul, Kırşehir, Afyonkarahisar ve Gümüşhane'de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı.
Ekipler, sözde polis abiliği yapan ve örgüt adına faaliyet göstererek, 'ByLock'u kullandıkları belirlenen şüphelilerden 55'ini gözaltına aldı.
Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Operasyon kapsamında 7 şüphelinin aranmasına devam edildiği belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Konya'da masaj salonlarına 'Şah-Mat' operasyonu!
ZİRAAT BANKASI İŞE ALIM SINAV TARİHİ: Ziraat Bankası 150 memur alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
Dikkat! 90 yıllık rekor kırılacak... Kuzey Afrika'dan sıcak hava dalgası geliyor!
Büyük skandal ortaya çıktı! Kalem, elektrik prizi, saat, garaj kumandası... Tüm Türkiye'yi izlemiş
58 YERDE ELEKTRİKLER KESİK: 23 Mayıs İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama