hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    7500 üstü maaş alan emekli ne kadar zam alacak? 7500 TL alan emekli maaşı ne kadar oldu?

    7500 üstü maaş alan emekli ne kadar zam alacak 7500 TL alan emekli maaşı ne kadar oldu
    expand

    7500 TL alan emekli kaç TL zam alacak? En düşük emekli maaşı bugün açıklandı mı? soruları gündemde... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki yılın ilk Kabine toplantısı sona erdi, toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Yapılan açıklamalar sonrasaında7500 TL alan emekliler araştırmalara başladı.Emekli zammı için gözler Kabine Toplantısı sonrası yapılacak açıklamalara çevrilmişti. İşte 7500 TL alan emekli ne kadar zam alacak? sorusunun yanıtı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7500 TL emekli maaşı alanlara ne kadar zam olacak? Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü hükümetten gelecek ek zam haberinde. En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısında gündemde olacak. Yakında Meclis'e sunulması planlanan düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

    Kabine toplantısı sonra erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: 16 milyon emeklimizin tamamına bir defaya mahsus beşer bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emeklilerimizde yıl bitmeden ödemelerini aldı. Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi darda bırakmıyoruz. SSK ve Bağkur emekli aylıklarında yüzde 37,57 artış oldu. Emeklilerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilave yüzde 5 daha artık yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağkur emeklilerimizin Ocak 2024 yılından itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6 ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla beraber emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaktır.Emekli maaşı alt sınırını 7500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam yüzde 5 oldu. 

    Emeklilere yapılacak zam oranı yüzde 49.25 

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini bildirdi. Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow