Ankara merkezli 9 ilde operasyon! Kamuyu zarara uğratan çete çökertildi

Ankara merkezli 9 ilde kamuyu zarara uğrattığı belirlenen çeteye yönelik operasyonda 33 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, resmi belgede sahtecilik ve Noterler Kanunu'na muhalefet suçlarına yönelik çalışma yapıldı.
Bu kapsamda, 242 aracın sahte belge düzenlenerek TSE ve diğer aracı kurumlara gitmeden tescil işlemlerinin yapıldığı tespit edildi.
33 KİŞİ YAKALANDI
Bu işlemlerden maddi kazanç sağlayan şüphelilere yönelik Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon sonucu, aralarında noter katiplerinin de bulunduğu 33 kişi yakalandı.
Çete üyelerinin mağdura sosyal medya üzerinden ulaştığı ve şüphelilerin çekici, okul ve kamu servisi, kamyonet gibi araçları tadilat yapmadan sahte evraklarla ruhsat çıkararak trafiğe soktukları anlaşıldı.
Yakalanan noter katiplerinin ise usulsüz sahte belgelerle araçlara ruhsat çıkardıkları öğrenilirken, sistem üzerinden sorgulandığında bir aracın aynı gün içerisinde üç farklı ilde tescil işlemlerinin yapıldığı belirlendi.
Şüphelilerin iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda sahte evrak, seri tadilat belgesi, kayıt belgesi, dijital materyal ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Yeni teklif Meclis'te! Suça sürüklenen çocuklarla ilgili kanun teklifinin detayları ortaya çıktı!

15 TEMMUZ KAPALI METROBÜS DURAKLARI: 15 Temmuz'da Hangi Metrobüs Durakları Kapalı? Duraklar Ne Zaman Açılacak? İETT Duyurdu!

15 TEMMUZ (YARIN) NOTERLER AÇIK MI, KAPALI MI? 15 Temmuz'da Nöbetçi Noter Var mı? Nöbetçi Noter Sorgulama

2 ölüm, 1 şüpheli: Ayşe Tokyaz ve Ejegül Ovezova davalarının sanığı hakim karşısında

MEB LGS TERCİH ROBOTU EKRANI 2026: LGS Tercih Tarihleri 2026 Açıklandı mı? LGS'de Genel Yüzdelik Dilim mi İl Yüzdelik Dilimi mi Önemli? Tercih Maratonu Başlıyor

