ABD IŞİD-Horasan örgütünü terör listesine aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Afganistan ve Pakistan Talibanlarının eski üyelerince kurulduğu bilinen IŞİD-Horasan örgütünü yabancı terör örgütleri listesine aldı.
Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, IŞİD-Horasan örgütünün yabancı terör örgütleri listesine eklendiği, grup mensuplarının ABD’deki mal varlıklarının dondurulduğu, gruba maddi destek ve kaynak sağlanmasının yasaklandığı belirtildi.
Kararın Adalet ve Hazine bakanlıklarıyla yürütülen istişare sonucundaele alındığı ifade edilen açıklamada, IŞİD-Horasan’ın Afganistan ve Pakistan Talibanlarının eski üyelerince 10 Ocak 2015'te kurulduğu bilgisi paylaşıldı.
Grubun önde gelen liderlerinin, terör örgütü IŞİD’in lideri Ebubekir el-Bağdadi’ye bağlılık yemini ettiği, o tarihten itibaren de örgütün Afganistan’ın doğusunda sivillere ve Afgan güvenlik güçlerine yönelik intihar saldırıları, silahlı saldırılar ve adam kaçırma olaylarını gerçekleştirdiği kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!