ABD'li yetkili Türkiye'de

IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon'da ABD Başkanlık Temsilcisinin Yardımcısı Brett McGurk, Türkiye ile işbirliğini geliştirme görüşmeleri için Ankara'ya geldiğini açıkladı.
Aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "IŞİD teröristlerine karşı ortak işbirliğimizi geliştirme amacıyla Ankara'da Türk yetkililerle toplantı için Ankara'dayım" dedi.
McGurk 31 Temmuz'da da Ankara'ya eldiğini yine Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyurmuş ve "Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve bir takım yetkililerle, IŞİD ile mücadele kapsamında iki ülke arasında varılan mutabakatın uygulanma sürecini görüşmek üzere Ankara'da bulunduğunu" belirtmişti.
McGurk da önceki seyahatinden önceki bir mesajında da, "IŞİD'e karşı tüm partnerlerimiz ve Türkiye ile işbirliğimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz" demişti.
Brett McGurk ve beraberindeki heyet, Türkiye'ye gelmeden önce Irak'ın Süleymaniye kentinde, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul ElŒ ve Goran (Değişim) Hareketi Genel Sekreteri NoşŒrwan Mistefa ile bir araya geldi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...