ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde Kudüs protestosu

ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.
Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu, ABD Konsolosluğu'nun bulunduğu yolun girişinde toplandı. Aralarında Devrimci İşçi Partisi (DİB) üyelerinin de bulunduğu 20-25 kişi, "İsrail Yıkılsın, ABD Defolsun" yazılı pankart açarak slogan attı.
50 ülkede Filistin'e destek çadırı kuruldu
'Filistin halkı asla yalnız değildir'
Protestocular adına basın açıklaması yapan Levent Dölek, şunları söyledi: "70 yıl önce bugün Siyonistler emperyalizmin himayesinde İsrail'in kurulduğunu ilan ettiler. İsrail kurulduğu andan itibaren meşru değildi. Korsan bir oluşumdu çünkü siyonist korsanların devlet ilanının hemen ardından 15 Mayıs 1948'de Filistin halkı binlerce yıldır yaşadığı topraklardan kovuldu. Filistin halkının deyimiyle 'Nekbe' yani 'büyük felaket'te 750 bin Filistinli, siyonist çetelerin namluları önünde aç ve susuz bir şekilde kentlerini terk edip kaçmaya zorlandı. Şu an milyonlarca Filistinli, bölge ülkelerindeki çeşitli kamplarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor."
"70 yıl sonra bu uğursuz günde Amerikan Başkanı Trump, Amerikan elçiliğini Kudüs'e taşıyarak, Siyonist işgalin arkasında olduğunu dünya aleme duyuruyor diyen Dölek, "Biz de burada İstanbul'daki Amerikan Başkonsolosluğu önünde dünya aleme bir kez daha duyuruyoruz ki, Filistin halkı asla yalnız değildir. Asla yalnız olmayacaktır. Ne İsrail'i ne de İsrail'in sözde başkentini tanımıyoruz, tanımayacağız" şeklinde konuştu.
Bugün kapalı olan ABD Konsolosluğu'nun bulunduğu yolun giriş ve çıkışları protesto esnasında polisler tarafından kapatıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!